Nieuws

Naar het nieuwsoverzicht De 5 meest populaire soorten sushi!

De 5 meest populaire soorten sushi!

Het meest bekende Japanse gerecht is ongetwijfeld sushi.

Sushi maakt een heel kenmerkende indruk zonder overheersend te zijn. De ingrediënten zijn altijd min of meer rauw, niets wordt te lang gekookt. De vis is vers, zodat het naar zichzelf smaakt en niet naar wat er mee gedaan is.

Sushi kan met allerlei ingrediënten bereid worden en er bestaan verschillende soorten sushi. De tegenwoordig gangbare sushi vindt zijn oorsprong in Tokio en stamt uit het begin van de negentiende eeuw.

Hieronder de vijf meest populaire soorten sushi.

Nigiri

Nigiri is een sushi soort waarbij een stukje vis op een bedje van rijst wordt gelegd. De warmte van de rijst vult de koude vis aan.

De sushi mag met de handen gegeten worden. Voordat de sushi gegeten wordt, dip deze met de vis naar beneden lichtjes in de sojasaus. Probeer de Nigiri in één hap te eten.

Nigiri

Sashimi

Sashimi is rauwe vis die zonder rijst wordt opgediend. De plakjes vis worden gegarneerd met wat zeewier onder de vis. Geserveerd als setje van zes plakjes.

De Sashimi is de enige sushi die met eetstokjes gegeten moet worden.

Sashimi

Maki

Maki is in het westen de meest bekende soort sushi. De Maki wordt gemaakt van rijst en een vulling van vis, groente of ei en gerold in zeewier. De zwarte zeewier wordt Nori genoemd. Het woord maki betekent in het Japans letterlijk “gerold”. De sushi-chef snijdt de rol vervolgens in vier of acht kleinere stukjes.

Maki

Uramaki

Uramaki staat bekend als de “binnenstebuiten” sushi. Bij deze sushi wordt er meestal gebruik gemaakt van twee of meer soorten vullingen. Bij de Uramaki zitten de vulling en de zeewier aan de binnenkant. Het is een maki die binnenstebuiten is gekeerd.

Uramaki

Temaki

Deze sushi kenmerkt zich door het kegelvormige uiterlijk. De vullingen zijn aan de bovenkant zichtbaar.

Temaki

 

Vandaag sushi bestellen? Online bestellen ? kan de hele dag. Wij bezorgen natuurlijk ook op zondag; vanaf 16:45 uur.

https://sushi81.nl/bestel/

Naar het nieuwsoverzicht