Wie zijn wij

Wie zijn wij

Op een verjaardag kwamen de vrienden Rik Ebben (37), Rob Juurlink (38) en Leonie Juurlink (32) tot de conclusie dat Nijverdal nog iets miste: sushi. „Een week later besloten we ervoor te gaan”, aldus Rik. Sushi 81 opende woensdag 26 april 2017 de deuren, zowel afhalen als bezorgen is mogelijk.

Rik werkte jaren in een keuken in Curaçao, waar ook sushi werd gemaakt en runde daarna samen met zijn broer een restaurant. Hij mag nu het bereiden van de sushi voor zijn rekening nemen. Rob is softwareontwikkelaar en neemt de website op zich, ook ontwierp hij het logo. Leonie werkte in de gezondheidszorg, „maar ik wilde graag iets anders.” Zij neemt nu onder andere het klantencontact op zich.

Alle sushi wordt in de winkel aan de Grotestraat vers gemaakt. Rik: „We proberen zoveel mogelijk à la minute te draaien, veel verser kun je het niet krijgen.” Er is een open keuken, de balie is zo ingericht dat klanten mee kunnen kijken. „Ze kunnen zien wat er gebeurt. Het voordeel van vers is, dat de sushi aangepast kan worden op bijvoorbeeld allergieën. Ook voor veganisten of juist carnivoren is er altijd wel wat te regelen.

De sushi wordt bezorgd met behulp van een elektrische fiets. „over alles is goed nagedacht.” Zo ook over de naam. „Het getal 81 is het gemiddelde van onze geboortejaren en het bleek ook het netnummer van Japan.”

* Originele tekst uit de Tubantia van 2 mei 2017

Tubantia 2 mei 2017 – Sushi 81

Dauwpop 2018 sfeerimpressie

Op zaterdag 26 mei 2018 stonden wij met onze verse sushi en poké bowls op het Dauwpop festival. Zie onderstaande videocompilatie voor een sfeerimpressie die dag.

 

Sushi-kit “doe-het-zelf”

De Sushi 81 sushi-kit is een complete “doe-het-zelf” set van unieke Sushi 81 ingrediënten en hulpmiddelen die je nodig hebt om zelf sushi te maken.

Het is een geweldige manier om thuis sushi te maken en het biedt veel flexibiliteit en creativiteit in het kiezen van ingrediënten en smaken.

Meer weten? https://sushi81.nl/sushi-kit