Nieuws

Naar het nieuwsoverzicht Tubantia: ‟Drietal vult gat in de markt met bereiden verse sushi”

Tubantia: ‟Drietal vult gat in de markt met bereiden verse sushi”

Afgelopen dinsdag 2 mei, was er een leuk artikel over ons te lezen in de papieren Tubantia.

NIJVERDAL – Op een verjaardag kwamen de vrienden Rik Ebben (37), Rob Juurlink (38) en Leonie Juurlink (32) tot de conclusie dat Nijverdal nog iets miste: sushi. „Een week later besloten we ervoor te gaan”, aldus Rik. Sushi 81 opende afgelopen woensdag de deuren, zowel afhalen als bezorgen is mogelijk.

Rik werkte jaren in een keuken in Curaçao, waar ook sushi werd gemaakt en runde daarna samen met zijn broer een restaurant. Hij mag nu het bereiden van de sushi voor zijn rekening nemen. Rob is softwareontwikkelaar en neemt de website op zich, ook ontwierp hij het logo. Leonie werkte in de gezondheidszorg, „maar ik wilde graag iets anders.” Zij neemt nu onder andere het klantencontact op zich.

Alle sushi wordt in de winkel aan de Grotestraat vers gemaakt. Rik: „We proberen zoveel mogelijk à la minute te draaien, veel verser kun je het niet krijgen.” Er is een open keuken, de balie is zo ingericht dat klanten mee kunnen kijken. „Ze kunnen zien wat er gebeurt. Het voordeel van vers is, dat de sushi aangepast kan worden op bijvoorbeeld allergieën. Ook voor veganisten of juist carnivoren is er altijd wel wat te regelen.”

„De eerste twee dagen waren echt gekkenhuis” volgens Rik. „We hadden niet verwacht dat er meteen zoveel bestellingen zouden binnenkomen.” Die enorme hoeveelheid bestellingen zorgde voor vertragingen. Vandaar dat de mogelijkheid tot bestellen afgelopen donderdag even werd onderbroken.

Opstartproblemen noemen Leonie en Rik het. „We proberen elke dag te evalueren. Luisteren naar kritiek en dat zo snel mogelijk aanpakken is heel belangrijk”, aldus Leonie. „We proberen in oplossingen te denken, het gaat al soepeler. We willen de mensen gewoon zo blij mogelijk maken.” Vanwege het succes zoeken ze naar een keukenhulpje en een extra bezorger.

De sushi wordt bezorgd met behulp van een elektrische fiets. Rik: „met het oog op de toekomst denken we aan het milieu.” Leonie vult aan: „over alles is goed nagedacht.” Zo ook over de naam. „Het getal 81 is het gemiddelde van onze geboortejaren en het bleek ook het netnummer van Japan.”

http://www.tubantia.nl/

Naar het nieuwsoverzicht